Sunshine

Blog

Mijn persoonlijke blog over van alles wat er rondspeelt in mijn leven.
Hier word iedere week een nieuw blog geplaatst!

Empty bus

Fotografie tijdens de Corona Crisis

11-10-2020:
We zijn nu al ruim 8 maanden in de ban van Covid-19. Ook wel bekend als het Corona Virus. Een virus wat mensen ziek maakt en wat voor sommige zelfs dodelijk kan aflopen. Iedere dag word je (bijna letterlijk) gebombardeerd met informatie omtrent het virus. Allemaal statistieken en percentages over het dagelijks aantal besmettingen, aantal doden, IC opnames etc.
Ook krijg je een overdosis informatie over hoeveel meer of minder de aantallen waren vergeleken met de dag daarvoor. Of wat er allemaal met ons gaat gebeuren zodra de maatregelen niet worden nageleefd.

De maatregelen zijn ongekend hard binnengekomen bij vele kleine en grote bedrijven. Zo moeten we op z'n minst anderhalve meter afstand blijven houden, in steeds meer gelegenheden een mondkapje op, niet meer dan 4 mensen op bezoek en ga zo maar door. Tijdens de eerste landelijke lockdown voelde mijn oude vertrouwde wereld als een spookstad. Later bleek alles beter te worden en werden steeds meer dingen weer mogelijk. Maar de informatie bombardementen over het corona virus bleven  doordrukken. Nu.. op dit moment leven we in de ''2e golf''.
Wie weet wat ons allemaal nog meer te wachten staat?

Complot theorieën
Er verschijnt niet alleen maar nieuws van officiële bronnen zoals het nieuws of het RIVM, maar er zijn ook talloze influencers actief met het overtuigen van hun publiek dat het corona virus slechts een hoax is, dat het een machtsgreep zou zijn, een grote poppenkast van de politiek of dat het virus word gebruikt als een dekmantel van iets anders. Ook hier heb ik naar gekeken en ik moet zeggen: Sommige dingen zijn eng overtuigend. Maar hierdoor maakt het de situatie niet bepaald gemakkelijker. In plaats van het focussen op een betere toekomst, is er duidelijk een informatie oorlog aan de gang.

Wat doet deze situatie met mij?
Nou, ik zal je eerlijk vertellen dat ik het soms écht even niet meer weet. Mijn fotografie is naar een veel lager pitje gezonken. Dit is vanwege de maatregelen. Het is ten eerste lastig in te schatten wanneer iemand mogelijk corona zou kunnen verspreiden. Afstand bewaren tijdens fotograferen lijkt goed te doen, al heeft de praktijk laten blijken dat het niet altijd mogelijk is. Omdat mijn onderneming nog erg  klein is, was ik genoodzaakt om een ander baantje erbij te zoeken, zodat ik kan blijven doen waar mijn hart ligt: Fotograferen.
Dat baantje heb ik inmiddels gevonden en ik werk 40 uur in een magazijn als orderpicker.

Het liefst zou ik weer iedere dag met mijn camera op pad willen gaan, om prachtige foto's van hun ware vorm te maken. Helemaal in hun element, de ware ''jij'' in een dromerige sfeer, zoals jullie dat gewend zijn van mij. Dit is hopelijk weer mogelijk zodra de crisis volledig onder controle is!

Creatieve mogelijkheden
Uiteraard laat ik deze crisis me niet van de kaart vegen. Ik werk iedere dag om jullie te bereiken, op wat voor manier dan ook. Vandaar dat ik vanaf nu een wekelijkse blog probeer te schrijven. Ook ben ik bezig met meerdere bijzondere projecten die jullie gaan zien in de toekomst. Wat deze projecten inhouden, kan ik helaas nog niet verklappen. Maar weet wel: Ik ben hard aan het werk om mijn fotografie boven water te houden! 

Beste lezer, bedankt voor het lezen van mijn persoonlijke blog. Ik hoop je vaker terug  te zien op deze pagina! Mocht je dit een interessant stuk vinden, laat het me weten via social media, of stuur me simpelweg een bericht via de knop ''Contact''.

Met vriendelijke groet,
Gerjo Vogel